KLÍČKY A DĚTI

Zpracované potraviny obsahují řadu aditiv a zvyšují kyselost těla. Metabolismus živočišných proteinů a rafinovaného cukru vyžaduje zvýšenou potřebu vápníku a hořčíku a to vede k jejich nedostatku. Nedostatek vápníku je příčinou dráždivosti nervového systému, což přispívá k nervozitě a podrážděnosti.

Klíčky zařazujte na dětský jídelníček postupně, nejdříve však od 2. roku života dítěte. Je dobré mít po ruce mísu ovoce a zeleniny. Pozor na nadměrný přísun vlákniny. Její přemíra může vyvolat trávicí problémy a živiny by se nestačily vstřebat. Je nutné respektovat doporučenou denní dávku. Vždy je lepší poradit se s odborníkem, nejlépe na celostní medicinu.


TIP

Děti můžete zapojit do přípravy. Klíčky, které si samy vypěstují, jim budou "lépe chutnat".