ZPOMALENÍ PROCESU STÁRNUTÍ
Do procesu stárnutí jsou zapojeny 2 systémy: genetický kód ve Vaší DNA a imunitní systém. Když pracují oba správně, stárnutí probíhá pomaleji.
Stres, špatná životospráva, vliv toxických látek a životního prostředí významně negativně zasahují do jejich složité činnosti. Stav těla se pak začíná zhoršovat. Redukovat další poškozování a tím zpomalit proces stárnutí můžeme způsobem stravování a léčby.
S c h o p n o s t k l í č k ů z p o m a l o v a t p r o c e s s t á r n u t í j e d á n
m n o h a f a k t o r y . Pokud se blíže seznámíte s jejich funkcemi (k tomu slouží jednotlivé sekce), pochopíte logické souvislosti.
OMLAZUJÍCÍ FAKTORY
ANTIOXIDANTY
Mezi antioxidanty patří vitaminy A, C, E, některé vitaminy sk. B, stopový prvek selen, aminokyseliny obsahující síru
-
pomáhají zabránit destrukčním oxidačním procesům, které vedou ke stárnutí
na buněčné úrovni
ENZYMY
- chrání buněčnou DNA a imunitní systém
- enzymatická nedostatečnost zapříčiňuje propuknutí chorob, urychluje rozvoj takových nemocí jako je rakovina, artritida, předčasné stárnutí apod.
- enzymy vytvořené tělem se postupně spotřebovávají, proto je víc než rozumné je doplňovat potravou
VLÁKNINA
-
podporuje sebeočistu těla a zabraňuje nadměrné spotřebě kalorií
(= přetěžování organismu)
ROSTLINNÉ PROTEINY
- šetří organismus a zabraňují narůstání toxického odpadu v pojivové tkáni
Omezení přísunu kalorií a z v ý š e n í p ř í j m u e x o g e n n í c h e n z y m ů
z a p ř í č i ň u j e f y z i o l o g i c k é m l á d í. Enzymy obsahuje pouze syrová strava, ostatní prvky jsou zastoupeny ve více typech potravin. Vařením se jejich množství významně snižuje, téměř všechny se při teplotách nad 40C ničí.