PŠENIČNÉ KLÍČKY

Pšenice patří mezi obilovinami na první místo, protože zabezpečuje výživu převážné části lidstva. 
Je největším zdrojem kalorií a bílkovin. Vznik pšenice seté se předpokládá asi 5800 let př. n. l. 
v oblasti Středního východu. V té době se začala používat k výrobě chleba.

Obsahové látky

Živiny: klíčky pšenice obsahují proteiny, sacharidy

Vitaminy a antioxidanty: B1, B2, B6, niacin, kyselina pantotenová, C, E

Minerály a stopové prvky: hořčík, fosfor, draslík, sodík, síra, chlor, železo, kobalt, zinek, jód, vápník

Chlorofyl: 70% v osení

Enzymy

Vláknina

Způsob: KLÍČENÍ VE SKLENICI 
nebo ROSTLINKY A OSENÍ

Namáčení: 12 hodin

Doba klíčení: 2 - 3 dny