NAKLÍČENÉ PROSO

Tato drobnozrnná obilovina rostla původně jako divoká travina po celé zeměkouli. Spolu se lnem patří 
k nejstarším obilovinám. V Číně bylo považováno 
za jednu ze čtyř posvátných rostlin (vedle rýže, pšenice a sóji). 
Prosná strava zlepšuje zrak a je účinným prostředkem proti kožním chrobám, zejm. kožním alergiím. Příznivě ovlivňuje obsah vápníku v těle. Brání vzniku žlučových kamenů. 
Ke klíčení používejte pouze neloupané semeno, tedy nikoliv prosné jáhly (loupané proso).

Obsahové látky

Živiny: 11% bílkovin včetně 8 esenciálních aminokyselin, 71% sacharidů, 4% tuků

Vitaminy a antioxidanty: A, B-komplex, zejm. B2, E

Minerály a stopové prvky: fosfor, fluor, železo, síra, hořčík, vápník, sodík, měď, kyselina křemičitá

Chlorofyl: 70% v osení

Enzymy

Vláknina

Způsob: KLÍČENÍ NA MÍSE

Namáčení: 8 hodin

Doba klíčení: 2 - 3 dny