KLÍČKY POHANKY

Pohanka patří mezi pseudoobiloviny. Z jejích květů se získává tmavý  med. Pohanka se řadí k dietním potravinám. Je vhodná pro bezlepkovou dietu. Pacientům s citlivým trávením prospívá podíl slizu
v pohance. Používá se rovněž při problémech oběhového systému, diabetu, léčbě omrzlin a nemocech z ozáření. K pěstování klíčků používejte loupanou pohanku (kroupy). 

 Obsahové látky

Živiny: 70% sacharidů, 12% bílkovin, 3% tuků, vysoký podíl lyzinu (esenciální aminokyselina), rutin

Vitaminy a antioxidanty: B1, B2, niacin, E

Minerály a stopové prvky: fosfor, draslík, vápník, měď, hořčík, železo, fluor

Organické kyseliny: citronová, jableč, šťavelová

Enzymy

Způsob: KLÍČENÍ NA MÍSE

Namáčení: 20 minut

Klíčení: 1 - 2 dny