KLÍČKY POHANKY
Pohanka patří mezi pseudoobiloviny. Z jejích květů se získává tmavý med. Pohanka se řadí k dietním potravinám. Je vhodná pro bezlepkovou dietu. Pacientům s citlivým trávením prospívá podíl slizu
v pohance. Používá se rovněž při problémech oběhového systému, diabetu, léčbě omrzlin a nemocech z ozáření. K pěstování klíčků používejte loupanou pohanku (kroupy).
Obsahové látky
Živiny: 70% sacharidů, 12% bílkovin, 3% tuků, vysoký podíl lyzinu (esenciální aminokyselina), rutin
Vitaminy a antioxidanty: B1, B2, niacin, E
Minerály a stopové prvky: fosfor, draslík, vápník, měď, hořčík, železo, fluor
Organické kyseliny: citronová, jablečná, šťavelová
Způsob: KLÍČENÍ NA MÍSE
Namáčení: 20 minut
Klíčení: 1 - 2 dny