VÝHONKY BROKOLICE

Brokolice je známá pro vysoký obsah biologicky aktivních látek! Obsahuje látku sulforaphan, která likviduje patogenní bakterii Helicobakter pylori způsobující tvorbu žaludečních vředů (přecházejí ve zhoubné rakovinné bujení). Také podporuje imunitu organismu tím, že zvyšuje aktivitu některých enzymů neutralizujících molekuly rakovinných buněk. Pomáhá detoxikaci organismu. Výhonky brokolice obsahují 30-50krát více sulforaphanu a antioxidantů než dospělé rostliny. (Testování látky sulforaphan proběhlo úspěšně u pokusných zvířat.)

Pravidelná konzumace výhonků brokolice zbyšuje obranyschopnost organismu vůči karcinogenům a mutagenům.

 

Obsahové látky a jejich změny v průběhu klíčení

Živiny: Rostliny obsahují 0,45% bílkovin, 0,9% tuků a 2,9% sacharidů, sulforaphan. 

Vitaminy a yntioxidanty: vysoký obsah vit. C, E, A, B1, B2, B12, PP

Minarály a stopové prvky: draslík, hořčík, vápník, sodík, železo, fosfor, zinek, mangan, měď

Způsob KLÍČENÍ NA MÍSE