CHLOROFYL

Chlorofyl projevuje výrazné detoxikační účinky, pomáhá při léčení nemocí srdce, ateroslerózy, deprese, urychluje léčbu ran, bojuje proti infekcím, podporuje trávení a imunitní systém.

V poslední době bylo dokázáno, že buňky poškozené rentgenovými paprsky rychleji regenerují, pokud byla konzumována strava bohatá chlorofylem. Ten svými deriváty ruší nepříznivé účinky chemických látek působících na rakovinu. Navíc příznivě ovlivňuje množení a regeneraci červených krivnek v těle.

BIOFLAVONOIDY (flavonoidy)

Bioflavonoidy jsou barviva, která hrají úlohu prevence nemocí jak v samotných rostlinách, tak u lidí. Mají protizánětlivé schopnosti, bojují proti infekčním bakteriím, virům a houbám, zmírňují deprese, zabraňují povrchovým podlitinám, podporují aktivitu určité skupiny enzymů, které se specializují na vylučování drog, těžkých kovů a nespálených sacharidů,  zabraňují vzniku rakoviny aj. Bioflavonoidy obsahují pomeranče, jablka, švestky, datle, rajčata aj.

Vitamin C doplňuje účinek některých flavonoidů, které posilují křehké stěny kapilár. Flavonoidy v potravě zase posilují mnohé účinky vitaminu C.


TIP

Chlorofylu je spousta v mladých rostlinách pohanky, slunečnice 
a vylisované šťávě z osení obilovin.