Agávový sirup

14.10.2012 14:04

Rostlinný nízkoglykemický sirup s vysokým obsahem fruktózy


Sirup je vyráběný speciální technologií odpařování ve vakuu při teplotě do 45°C.

Díky úpravě při nízké teplotě v něm zůstávají všechny výživné hodnoty a enzymy zachovány a nedochází ke karamelizaci cukrů.

Zdravější alternativa k cukru, tepelně upravovaným sirupům a sladům.

Díky vysoké sladovosti stačí menší množství, tedy i méně kalorií.

Díky vysokému obsahu fruktózy má sirup z agáve všechny výhody tohoto populárního sladidla.

Fruktóza je sladší než řepný cukr a stejné sladkosti pokrmů dosáhneme s polovinou kalorií.

Proto je vhodným sladidlem pro lidi s nadváhou a při redukčních dietách.

Nestimuluje slinivku k vylučování insulinu tak jako ostatní cukry - má nízký glykemický index a po konzumaci nezvyšuje hladinu krevního cukru tak rychle jako med či bílý cukr.

Je proto je vhodným sladidlem pro diabetiky za lékařského dohledu (u cukrovky druhého typu), hypoglykemiky a lidi, kteří mají problémy s trávením sacharózy.

Zdroj: www.lifefood.cz

—————

Zpět