Agávový sirup
14.10.2012 14:04Rostlinný nízkoglykemický sirup s vysokým obsahem fruktózy
Sirup je vyráběný speciální technologií odpařování ve vakuu při teplotě do 45°C.
Díky úpravě při nízké teplotě v něm zůstávají všechny výživné hodnoty a enzymy zachovány a nedochází ke karamelizaci cukrů.
Zdravější alternativa k cukru, tepelně upravovaným sirupům a sladům.
Díky vysoké sladovosti stačí menší množství, tedy i méně kalorií.
Díky vysokému obsahu fruktózy má sirup z agáve všechny výhody tohoto populárního sladidla.
Fruktóza je sladší než řepný cukr a stejné sladkosti pokrmů dosáhneme s polovinou kalorií.
Proto je vhodným sladidlem pro lidi s nadváhou a při redukčních dietách.
Nestimuluje slinivku k vylučování insulinu tak jako ostatní cukry - má nízký glykemický index a po konzumaci nezvyšuje hladinu krevního cukru tak rychle jako med či bílý cukr.
Je proto je vhodným sladidlem pro diabetiky za lékařského dohledu (u cukrovky druhého typu), hypoglykemiky a lidi, kteří mají problémy s trávením sacharózy.
Zdroj: www.lifefood.cz
—————