Na webu najdete informace a recepty k většině klíčků a výhonků vhodných k pěstování:

MUNGO / ČOČKA / CIZRNA / HRÁCH / SÓJA / ADZUKI / PŠENICE / PROSO / MANDLE / POHANKA / VOJTĚŠKA /  DÝNĚ  / ŘEŘICHA / SLUNEČNICE / OSTATNÍ

 


POUŽITÍ - RECEPTY

Jednodruhový salát  /  zeleninové saláty  /  sendviče  /  opražené jako oříšky  /  marinované jako zelenina  /  jogurty  /  musli  /  těstovinové saláty  /  rizoto  /  kaše  /  polévky  /  pomazánky  /  nádivky  /  drezinky / domácí chléb  / zelené džusy  /  ořechové smoothies  /  ostatní klasické recepty  /  dokonce doplněk výživy domácích zvířat  /  zúrodnění kompostu aj.


KLÍČKY JSOU CELOROČNÍ ZELENINA

Naklíčená semena jsou unikátní potravinou. Klíčky 
a výhonky se dají pěstovat
po celý rok! Na jaře, 
v létě, v zimě i na podzim máte k dispozici přírodní dávku vitaminů a enzymů.
Na přípravu musíš sice myslet s předstihem, ale svoji
"dávku zdraví" můžeš mít připravenou už za 1 až 3 dny

Pokud budeš pěstovat průběžně, můžeš je zařadit 
do každodenního jídelníčku. 
Tepelná
úprava a chemické zpracování významně snižuje, případně zcela ničí výživné hodnoty v potravinách.
DŮLEŽITÝ je obsah eznzymů v syrové stravě. Nepřehlédni odkaz ENZYMY.

V porovnání se všemi ostatními potravinami jsou klíčky jedinečné, a to právě díky nejvyšší koncentraci obsahových látek. Konkrétní složení uvádíme u každého druhu zvlášť.

Klíčky jsou vhodné nejen pro vyznavače zdravé výživy, ale také pro:

  • REDUKČNÍ DIETY

  • OMLAZUJÍCÍ KÚRY

  • VEGETARIÁNY A VITARIÁNY

  • TĚHOTNÉ A STARŠÍ ŽENY 

  • DĚTI

  • SENIORY 

  • SPORTOVCE 

  • DOMÁCÍ MAZLÍČKY

  • ZLEPŠENÍ SEXUALITY 

  • PODPŮRNOU LÉČBU RAKOVINY 

  • i pro ty z Vás, kdo chcete mít jen  DOBRÝ POCIT, že pro sebe něco uděláte


KLÍČKY VS. SEMENA

Klíčky můžeš zpracovat podle vlastní potřeby. Syrové, vařené nebo jako doplněk výživy. Vždy bude mít Tvůj pokrm vyšší hodnotu, pokud uvaříš KLÍČKY s bohatým obsahem živin (hrách, cizrna, čočka atd.) MÍSTO namočených SEMEN. 

Např. v namočených semenech luštěnin nejsou první dva dny aktivované všechny obsahové látky 
a nejsou odplavené toxiny. Je nutné dodržovat předepsané postupy klíčení, resp. vaření.