RECEPTY

POUŽITÍ

Jednodruhový salát / míchané saláty / sendviče / opražené / marinované / jogurty / müsli / těstovinové saláty / rizoto / kaše / polévky / pomazánky / nádivky / drezinky / domácí chléb / zelené džusy / smoothies / ostatní klasické recepty aj. ... 

Dokonce doplněk výživy domácích zvířat / zúrodnění kompostu

Klíčky můžeš samozřejmě vařit stejně jako (nenaklíčené) luštěniny. Rozdíl mezi semeny (pár hodin namočenými semeny) a připravenými klíčky je ten, že v klíčku jsou narozdíl
od suchých semen aktivovány obsahové látky!!! Klíčky tedy mají vyšší přidanou hodnotu, jak jsme si vysvětlili na začátku. Největší přínos mají čerstvé. Zkus recepty označené raw.

Recepty řadíme podle druhu klíčku v MENU vlevo. Postupně doplňujeme.

 

Proč konzumovat klíčky:

  • zvýšíš celkovou odolnost organismu

  • upravíš tělesnou váhu

  • ochráníš buňky a tkáně před působením volných radikálů

  • snížíš hladinu cholesterolu a tlak krve

  • předejdeš řadě cévních a nádorových onemocnění

  • lépe se vypořádáš se stresovými situacemi a vyčerpáním

  • a dosáhneš spousty dalších příznivých účinků ...