NAKLÍČENÝ HRÁCH
STAROČESKÁ PUČÁLKA
250 g klíčků hrachu / olej / pepř / sůl
Klíčky hrachu krátce opražíte a okořeníte. Podávejte jako přílohu nebo chuťovku.
SALÁT Z HRÁŠKOVÝCH VÝHONKŮ S ŘEŘICHOU
600 g klíčků hrachu / 1/2 nastrouhaného květáku / 16 půlek vlašských ořechů / výhonky řeřichy
Pikantní zálivka: sójová omáčka / olej / ocet
V míse promíchejte hráškové výhonky s květákem a ořechy. Posypejte pokrájenými výhonky řeřichy a podle chuti přidejte pikantní zálivku.
HRACHOVÉ KARBANÁTKY
400 g klíčků hrachu / 200 g trhaných krupek / 200 g kysaného zelí / 200 g brambor / česnek, majoránka, mletý pepř, sůl / olej
Namočte krupky. Nastrouhejte bramboru. Smíchejte klíčky s měkkými krupkami, strouhanou bramborou a nasekaným zelím. Okořeňte.
Utvořte kulaté karbanátky.
Pečte zvolna na vymaštěném plechu.
Podávejte s pečivem a zeleninovým salátem.