NAKLÍČENÝ HRÁCH

STAROČESKÁ PUČÁLKA

250 g klíčků hrachu / olej / pepř / sůl

                                           

Klíčky hrachu krátce opražíte a okořeníte. Podávejte jako přílohu nebo chuťovku.

 

SALÁT Z HRÁŠKOVÝCH VÝHONKŮ S ŘEŘICHOU

600 g klíčků hrachu / 1/2 nastrouhaného květáku / 16 půlek vlašských ořechů / výhonky řeřichy
Pikantní zálivka: sójová omáčka  /  olej  /  ocet

                                           

V míse promíchejte hráškové výhonky s květákem a ořechy. Posypejte pokrájenými výhonky řeřichy a podle chuti přidejte pikantní zálivku.

 

HRACHOVÉ KARBANÁTKY

400 g klíčků hrachu / 200 g trhaných krupek / 200 g kysaného zelí / 200 g brambor / česnek, majoránka, mletý pepř, sůl / olej

                                           

Namočte krupky. Nastrouhejte bramboru. Smíchejte klíčky s měkkými krupkami, strouhanou bramborou a nasekaným zelím. Okořeňte.

Utvořte kulaté karbanátky.

Pečte zvolna na vymaštěném plechu.

Podávejte s pečivem a zeleninovým salátem.